Boetseren opleiding Kunstzinnige Therapie

Over

Thema

Ontmoetingsdag

Zittende studenten nodigen familie en vrienden uit een dagje te komen kijken op hun opleiding. Heb je interesse om een van onze opleidingen te volgen? Je bent van harte welkom om aanwezig te zijn bij de Ontmoetingsdag. Maak kennis met onze studenten en docenten, volg inspirerende workshops en presentaties en ervaar de verbinding tussen onze opleidingen.

Een greep uit de workshops: boetseren, vormtekenen, kleuterpedagogiek, rekenen, muziek, drama, beweging. Daarnaast presenteert Jet Nijhuis haar nieuwe boek.

Programma

Tijd Onderdeel
09.30 Optioneel: ontvangst Muzikale intro, lezing Erik Baars + KICK over de antroposofische visie op kunst in het pedagogische, sociale en medische domein*
10.30 Ontvangst Ontmoetingsdag
11.00 Opening en 'warming up'
11.30 - 12.45

Boekpresentatie ‘Kleur in de klas’ van Jet Nijhuis

Workshopronde 1 en 2

12.45 - 13.30 Biologische lunch
13.30 - 14.00 Workshopronde 3
14.10 - 15.15

Presentaties & afsluiting

* Dit onderdeel behoort bij het Symposium "Ontmoeting" en kun je optioneel bezoeken

Kleur in de Klas

‘Kleur in de klas’ is een op de praktijk gericht ‘werkboek’. Het bevat ruim 130 uitgewerkte voorbeeld-schilderlessen voor de onderbouw van het vrijeschoolonderwijs (klas 1 t/m 6). Ook zijn de lessen geschikt voor kunstzinnig therapeuten, en kunnen ze een inspiratiebron vormen voor docenten in het reguliere onderwijs.

Hogeschool Leiden

Symposium over de kracht van ontmoeting in de kunstzinnige therapie

Parallel aan de Ontmoetingsdag houdt de Nederlandse Vereniging van Kunstzinnige Therapie (NVTK), in samenwerking met de opleiding Kunstzinnige Therapie, een symposium voor vaktherapeuten Beeldend, Muziek en Spraak/Drama met als thema 'ontmoeting'. Ook andere geïnteresseerden zijn welkom.

Een gedeelte van beide programma's is toegankelijk voor zowel symposiumdeelnemers als de gasten van de ontmoetingsdag.  Meer informatie over het symposium