Hogeschool Leiden

Over

Thema

Nacht van de Leraar 2019: Onderwijs geeft energie!

Het onderwijs en de ontwikkeling van leraren, leerlingen en studenten staan nooit stil. Onderwijs geeft energie! Dat is het thema van de Nacht van de Leraar 2019! Een mooi vervolg op 'Ruimte en Tijd' van NVDL 2018, actuele ontwikkelingen in het onderwijs en het recente advies van de Onderwijsraad. De Nacht van de Leraar 2019 op 9 oktober biedt kernenergie om elkaar te ontmoeten, kennis uit te wisselen en inspiratie op te doen.

Vrije speelruimte

Energie vanuit je hart, vanuit samenwerking en vernieuwing. Onderwijs geeft energie en daarom gebruiken wij deze drie dimensies om met elkaar het gesprek aan te gaan. Daarbinnen maak jij de keuzes in het (nader te bepalen) programma en krijg je vrije speelruimte tijdens het Leids kwartiertje. 

Programmalijnen

De drie programmalijnen voor de Nacht van de Leraar 2019 zijn:

  1. Energie vanuit je hart
    De passie voor lesgeven en leren bij de docent en voor leren bij de leerling/student. 
  2. Energie vanuit verbinding
    Samenwerken binnen en tussen scholen voor het onderwijs en tussen leraar en leerling/student.
  3. Energie vanuit vernieuwing
    Innovaties en toekomstvisies in het onderwijs die bijdragen aan plezier bij zowel leerling/student als docent.

Leiden Education Fieldlab

De Nacht van de Leraar wordt georganiseerd door het Leiden Education Fieldlab (’t LEF). Het LEF is van én voor het Leidse onderwijs. Een netwerk met een fysieke locatie waar onderwijsprofessionals met passie en een actieve rol binnen het onderwijs samen kunnen innoveren en onderzoeken. Een energieke broedplaats waar kennisdeling centraal staat en men kan sparren zonder beperkingen met lef en liefde voor het onderwijs. Met behulp van thematisering kunnen mensen binnen verschillende disciplines op actieve wijze elkaar inspireren en versterken. ’t LEF is een plek waar met passie en energie uitdagingen, ideeën en vraagstukken behandeld worden op gezamenlijk initiatief om zo het onderwijs te professionaliseren.

Blijf op de hoogte!

De inschrijving voor de Nacht van de Leraar 2019 start binnenkort. Wil je een mail ontvangen wanneer je je kunt inschrijven? Laat je naam en e-mailadres achter en we houden je op de hoogte.

De Nacht van de Leraar is een samenwerking tussen 

Logo's samenwerkingspartners Nacht van de Leraar 2019