Leernetwerk Wijkverpleegkundigen Hogeschool Leiden

Verpleegkundig Leiderschap: hoe benut je elkaars krachten in het team?

Leernetwerk Wijkverpleging

Het leernetwerk van wijkverpleegkundigen en docenten van de Opleiding tot Verpleegkundige van Hogeschool Leiden is officieel van start gegaan! Dit leernetwerk biedt jou een fysieke en digitale leeromgeving waarin hbo-opgeleide wijkverpleegkundigen en docenten van Hogeschool Leiden hun kennis en ervaringen delen en vergroten. Het helpt je om jouw zorg- en onderwijspraktijk blijvend te ontwikkelen en verbeteren.

Lees meer over het leernetwerk

Voor wie?

Op 26 september organiseert het leernetwerk de eerste masterclass: Verpleegkundig Leiderschap. Alle leden van het Leernetwerk Wijkverpleging kunnen zich via het onderstaande formulier aanmelden. Heb je vragen? Neem dan contact op met Jetty van Kats via kats.van.j@hsleiden.nl.

Programma

Als wijkverpleegkundige ben je geen leidinggevende in je team, toch is het een uitdaging om leiderschap te tonen. Wat is leiderschap? Hoe zet je het in in je team? In deze masterclass worden de begrippen persoonlijk en professioneel leiderschap toegelicht vanuit een theoretisch kader. Twee wijkverpleegkundigen van het Leernetwerk vertellen over hun eigen ervaringen. Hoe maken zij gebruik van de krachten in het team? Ook ga je onder begeleiding aan de slag om jouw leiderschapskwaliteiten te ontdekken en met elkaar uit te wisselen wat bevorderende en belemmerende factoren zijn. 

Bekijk het programma 
Deze masterclass wordt aangeboden in het kader van het Leernetwerk Wijkverpleging. Accreditatie voor deze masterclass is aangevraagd.