Hogeschool Leiden

Over

Thema

Masterclass Netwerken en Profileren in de Wijk

Als wijkverpleegkundige heb je een verbindende en signalerende functie. Jij weet als geen ander wat er speelt binnen een wijk en wat bewoners nodig hebben. Toch blijkt het in de praktijk soms lastig werkzaamheden goed op elkaar af te stemmen en de juiste mensen bij elkaar te krijgen.

Huub Sibbing, adviseur van het bestuur van de afdeling Maatschappij en Gezondheid van V&VN, de beroepsvereniging voor Verpleegkundigen en Verzorgenden, legt je tijdens de masterclass op woensdag 16 oktober uit hoe je jezelf kunt profileren in de wijk en een goede schakel kunt vormen tussen ziekte en zorg (ZZ), Gezondheid en Gedrag (GG) en Mens en Maatschappij (MM). Lees ook het artikel dat hij hierover schreef.

Over Huub Sibbing

Huub was jarenlang als docent betrokken bij de post-hbo opleiding Wijkverpleging van AVANS en de bachelor Verpleegkunde aan de Haagse Hogeschool. Aan de hand van zijn praktijkervaring biedt hij je op inspirerende wijze handvatten over hoe je het netwerken doeltreffend kunt oppakken. Aansluitend aan zijn lezing ga je direct aan de slag met een plan van aanpak voor netwerken en profileren in de wijk aan de hand van een tool.

Voor wie?

Wijkverpleegkundigen, studenten verpleegkunde en docenten van Hogeschool Leiden. Alle leden van het Leernetwerk Wijkverpleging kunnen zich aanmelden voor deze masterclass.

Nog geen lid van het Leernetwerk Wijkverpleging? Schrijf je dan eerst in. Voor vragen kun je terecht bij Marcelle Rittershaus via rittershaus.m@hsleiden.nl.

Programma

Tijd Onderdeel
14.45 - 15.00 uur Inloop met koffie en thee
15.00 - 15.10 uur Opening en introductie programma
15.10 - 15.55 uur Spreker: Huub Sibbing
15.55 - 16.15 uur Pauze met koffie en thee
16.10 - 17.10 uur Aan de slag met plan van aanpak
17.10 - 17.20 uur Wat pak ik morgen op?
17:20 - 17:30 uur Evaluatie en afsluiting

Voor deze masterclass is accreditatie aangevraagd.