Hogeschool Leiden

Over

Thema

Masterclass: EBP in de wijk

Wat betekent het om volgens de nieuwste (bewezen effectieve?) inzichten te werken in de wijk? Welke 'grondhouding' heb je nodig als wijkverpleegkundige? Ben jij nieuwsgierig, kritisch en analytisch in je dagelijks werk? Oftewel, hoe is het gesteld met jouw onderzoekend vermogen?

Meld je aan voor de masterclass

Over de masterclass

In deze masterclass gaat verpleegkundige bij Zorggroep Charim, docent en onderzoeker Suzanne Koning van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen dieper in op het begrip Evidence Based Practice (EBP). Wat is het en vooral hoe pak je EBP aan in de wijk?

De masterclass heeft een interactief karakter. Je gaat in kleine groepjes aan de slag met de verschillende stappen van EBP. Suzanne vertelt over haar eigen ervaringen met wijkverpleegkundigen die met succes een eigen 'journal club' zijn gestart bij thuiszorgorganisatie Opella in Ede. Deze ervaringen helpen je om tijdens en na de masterclass te reflecteren ten aanzien van jouw huidige EBP aanpak. Waar kun jij binnen jouw organisatie en met jouw collega’s aan EBP verbeterpunten gaan werken?

Doelen

Na afloop van de masterclass:

  • heb je inzicht in het belang van Evidence Based werken in de praktijk vanuit je rol als hbo verpleegkundige; 
  • kun je verwoorden wat het begrip Evidence Based Practice inhoudt;
  • kun je de vijf stappen van Evidence Based Practice benoemen en toepassen;
  • kun je benoemen wat de succesfactoren van een good practice kunnen zijn;   
  • ben je in staat om bovenstaande kennis toe te passen aan de hand van een casus.

Verder ben je in staat om: 

  • bovenstaande kennis toe te passen in je teams; 
  • de uitdagingen voor je eigen team en organisatie te benoemen en te reflecteren op wat nodig is om Evidence Based Practice succesvol toe te passen in de wijk. 

Programma

Tijd Onderdeel
15.00 - 15.10 uur Inloop met koffie en thee
15.10 - 15.20 uur Opening en introductie programma
15.20 - 16.20 uur Interactieve presentatie deel 1
16.20 - 16.30 uur Pauze met koffie en thee
16.30 - 17.30 uur Interactieve presentatie deel 2
17.30 - 17.40 uur Plenaire terugkoppeling
17.40 - 17.50 uur Wat pak ik morgen op?
17.50 - 18.00 uur Evaluatie en afsluiting

Aanmelden

Meld je aan voor de masterclass EBP in de wijk.

Contact

Heb je vragen over de masterclass of je aanmelden? Neem dan contact op met Marcelle Rittershaus Kuijpers via rittershaus.m@hsleiden.nl of +31 (0)6 554 291 30.

Meer weten

Het Leernetwerk Wijkverpleging biedt wijkverpleegkundigen en docenten een fysieke en digitale leeromgeving waarin zij kennis en ervaringen kunnen delen en vergroten. Het helpt hen de zorgpraktijk in de wijkverpleging, onderwijs en onderzoek gericht op dat werkveld blijvend te ontwikkelen en te verbeteren.

Ben je nog geen lid van het netwerk en wil je deelnemen aan een masterclass? Schrijf je dan eerst in voor het Leernetwerk Wijkverpleging