De vlag van de hogeschool

Over

Thema

Challenge Yourself

Vanwege het coronavirus gaat Challenge Yourself niet door. Met vragen kun je contact opnemen met Jonas Westhoek via westhoek.j@hsleiden.nl.

Hogeschool Leiden is meer dan alleen studeren. Dit jaar organiseren studenten van de studieverenigingen, de Studentenraad en het Honoursprogramma van Hogeschool Leiden voor de tweede keer Challenge Yourself: een evenement in het kader van studentparticipatie. Het evenement staat in het teken van campagne voeren: profileren, werven en overtuigen. Skills die je persoonlijk kunt inzetten, maar ook als groep of beweging. De middag wordt afgesloten met een spetterend debat en borrel.

Programma

Tijd Onderdeel Locatie
14.00 - 14.10 uur

Welkom

F.0015
14.10 - 16.00 uur Workshop 1: Convince
Tijdens deze training leer je hoe jij jouw doelgroep boeit, ideeën to-the-point overbrengt en overtuigend omgaat met lastige vragen. Of dat nu is tijdens een belangrijke presentatie, een vergadering, een één-op-één gesprek óf een debat.
B.0034
14.10 - 16.00 uur Workshop 2: Campaign
Campagnebureau BKB geeft een introductie in campagnevoeren aan de hand van de tien belangrijkste lessen en voorbeelden uit de praktijk. Van de Ice Bucket Challenge tot het leger vrijwilligers van oud-president Barack Obama en campagnes van bedrijven zoals Nike. Daarnaast leer je hoe je een beweging kunt vormen (offline en online!)
B.0015
14.10 - 16.00 uur Workshop 3: Speaking truth to power
Leer meer over de basisbeginselen van macht, waarbij onder andere verschillende machtssituaties en menselijke basisgedragingen aan bod komen. Je leert nuttige gesprekstechnieken om effectiever met machtssituaties om te gaan. Ook krijg je inzicht in je eigen basisgedraging en hoe jij jezelf assertiever kunt opstellen. 
B.0028
16.00 - 17.00 uur Debat
Onder leiding van een debatleider gaan studenten in debat over prikkelende stellingen. 
B0-gang
17.00 - 18.00 uur Netwerkborrel
Maak op een borrel kennis met studieverenigingen, Studentenraad, opleidingscommissies en meer.
F.0015