Hogeschool Leiden

Over

Thema

Open Werkplaats: uitwisselen, leren en innoveren

Veranderen, hoe pak je dat aan? Heb jij goede ideeën om het onderwijs te innoveren, maar loop je vast in de uitvoering? Probeer jij het onderwijs efficiënter te organiseren maar krijg je mensen maar lastig mee? In de Open Werkplaats: uitwisselen, leren en innoveren, georganiseerd door het programma Goed Georganiseerde School van Hogeschool Leiden, werk je samen met collega's van andere instellingen aan jouw vraagstuk.

Lees meer over het doel van de open werkplaats

Voor wie?

Alle medewerkers van hogescholen die betrokken zijn bij onderwijsinnovatie binnen hun eigen instelling, zowel vanuit het onderwijs als de onderwijslogistiek.

Wat ga je doen?

Van te voren word je gevraagd na te denken over een praktijkcase die past bij jouw vraagstuk. Bij aanmelding kun je deze indienen. Ook kun je tijdens de werkplaats nog een casus aandragen.

Tijdens de Open Werkplaats:

  • werk je samen met collega’s van andere instellingen aan jouw eigen vraagstuk.
  • reflecteer je met collega’s en onderzoekers van het programma Goed Georganiseerde School over de vraagstukken.
  • haal je praktische handvatten op om verder te komen binnen je eigen instelling.
  • denk je mee over vraagstukken van collega’s van andere instellingen.

Aan de hand van verschillende werkvormen bespreek je in een groep de ingebrachte casussen en worden ervaringen van deelnemers met gelijksoortige casussen gedeeld. Daarna ga je met jouw groep praktische handvatten ontwikkelen om verder te komen met het vraagstuk.

Wat levert het je op?

Een concreet plan van aanpak of concrete vervolgstappen voor jouw casus.

Bekijk het volledige programma