Kennismiddag Energiek Mantelzorgen

Over

Thema

Kennismiddag Energiek Mantelzorgen

Hogeschool Leiden organiseert maandag 14 maart een kennismiddag voor mantelzorgers uit de regio Holland-Rijnland. Nederland kent inmiddels meer dan drie miljoen mantelzorgers. Wellicht ondersteunt u als mantelzorger ook iemand die zorg nodig heeft. Wilt u meer weten en ervaringen delen? Dan zijn wij op zoek naar u. Wij nodigen u graag uit voor onze kennismiddag! Bezoek workshops, geef tips voor de opleiders op onze ‘Jubelmuur’ en wissel uw ervaringen uit met mantelzorgspecialisten op onze sociale markt. Een team van docenten en studenten, de zorgverleners van de toekomst, staat voor u klaar.

Ontspannen en energiek mantelzorg verlenen

Het behouden van regie op úw leven als zorgverlener is van groot belang. Met de juiste handvatten en praktische kennis blijft u energiek. Daarnaast geven wij u tips om ontspannen optimale zorg te kunnen blijven verlenen aan uw naasten. Tijdens onze workshops reiken wij u graag kennis hierover aan. Daarnaast willen wij leren van uw ervaringen. Geef ons uw visie op de volgende vragen: Wat is voor u als mantelzorger de ideale werksituatie met zorgprofessionals en hoe kan Hogeschool Leiden toekomstige zorgprofessionals het beste opleiden?

Bekijk alvast vijf tips voor mantelzorgers om de zorg voor uzelf niet uit het oog te verliezen.

Programma

Tijd Onderdeel
12.00 – 12.30

Ontvangst met muziek door studenten

Naast een kopje koffie en thee wordt er voor u een lunchbuffet verzorgd.
12.30 – 13.30 Centrale opening
12.30 – 12.35 Opening door dagvoorzitter
12.35 – 12.55

Lezing Lector Mantelzorg Haagse Hogeschool

Dr. Deirdre Beneken genaamd Kolmer
12.55 – 13.25 Panelgesprek
13.40 – 14.40 Workshopronde 1
14.40 – 15.20

Pauze (met mogelijkheid tot bezoeken sociale markt)

15.30 – 16.30 Workshopronde 2
16.30 – 17.00 Centrale afsluiting
17.00 – 18.00 Borrel

Week van Zorg en Welzijn

Hogeschool Leiden sluit hierbij aan op het landelijke initiatief van de week van Zorg en Welzijn van 14 tot en met 19 maart, regionaal gecoördineerd door Care2Care. In deze week besteden veel organisaties en instellingen extra aandacht aan diverse zorgonderwerpen en willen daarmee laten zien wat voor fantastisch werk er in de zorg- en welzijnssector wordt gedaan.

Begeleiding door een student

Op 14 maart koppelen we u graag aan een van onze studenten die een zorgopleiding volgen. Zij begeleiden u deze dag. De student legt u uit wat er voor u als mantelzorger allemaal te doen is en neemt u mee naar belangrijke onderdelen in het programma. Denk daarbij aan de jubelmuur en de sociale markt. Ook volgt de student samen met u de workshops waarvoor u zich heeft opgegeven. Zo heeft u de gehele dag een toekomstig zorgprofessional naast u aan wie u vragen kunt stellen. Daarnaast vernemen de studenten graag uit eerste hand hoe uw ervaring is als mantelzorger. Bij registratie op de dag zelf wordt u voorgesteld aan de student die u begeleidt.