Hogeschool Leiden

NVP HR College Tour 2015

In het kader van de NVP HR College Tour gaat Rinus Wittenberg de komende maanden in gesprek met spraakmakende professionals op het gebied van Human Resource Management. De derde meeting vond plaats tijdens het symposium Duurzaam Samenwerken. Op uitnodiging van de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling (NVP) en de opleiding HRM van Hogeschool Leiden vroeg Wittenberg het symposium Duurzaam Samenwerken Hans Marges, Vice President HR bij Heerema Marine Contractors, het hemd van het lijf. Hij weet alles van offshore olie- en gasindustrie en vertaalt dit met passie naar HR-beleid.

Hans Marges

Sinds april 2014 is Hans Marges is Vice President HR bij Heerema Marine Contractors (HMC). HMC heeft ruim 50 jaar ervaring in de offshore olie- en gasindustrie (aardolie- en aardgaswinning buiten de kust, in zee) en is wereldmarktleider op het gebied van ontwerp, bouw, installatie, vervoer en ontmanteling van offshore faciliteiten. Hans Marges studeerde af de Hogere Technische School in Rotterdam. Hij is een techneut met goed gevoel voor mensen. In 1981 is Hans bij HMC begonnen als Design en Field Engineer en is doorgegroeid naar een rol als Tender Manager.

Tussendoor heeft hij 10 jaar bij Allseas gewerkt als Senior Project Manager voor diverse grote (buitenlandse) projecten om daarna weer terug te keren naar HMC waar hij van Project Director doorgroeit naar VP Supply Chain.

In april 2014 heeft hij de overstap naar HR gemaakt. Met zijn ervaringen vanuit ‘de business’ levert hij daar een grote meerwaarde.

Rinus Wittenberg

Rinus Wittenberg is de energieke, leeftijdloze anchorman die mensen in beweging krijgt én meeneemt in de belevenis van deze unieke HRM-collegetourreeks. Rinus heeft naast zijn carrière als anchorman al een veelbewogen carrière bij Adecco doorgemaakt. Heeft het publiek een goede vraag dan zal Rinus er niet voor schuwen nog net iets scherper door te vragen. Hierdoor ontstaat een levendig gesprek waarin we de HR-toppers van Nederland goed leren. Een waardige evenknie van anchorman Twan Huys.

Terug naar startpagina Symposium Duurzaam Samenwerken
Bekijk het programma