Management en bedrijf college

Workshops - Symposium Duurzaam Samenwerken 2014

De workshops vonden plaats in twee rondes. Workshopronde I vond plaats van 15.30 tot 16.20 uur en workshopronde II van 19.00 tot 19.50 uur.

De workshops en lezingen sluiten aan bij de fashions die beschreven worden in 100+ Management Models. Dat staat per workshop en lezing in het grijs aangegeven.

Work-life balance - balans in de 21e eeuw

Door Marjan de Ruijter, docent HRM - ronde 1 & 2
In de 21e eeuw wordt veel van ons verwacht op het gebied van werken, leren en leven. Meer co-creëren, meer samenwerken en werken in samenhang, vanuit een zelf dat we kunnen reguleren en regisseren. Hoe houden we in dit veeleisende speelveld de balans in orde? Balans tussen werk en privé, maar ook binnen werk en privé: tussen actie en rust, tussen binnen- en buitenwereld en zo meer. In deze workshop gaan we kort op verkenning met behulp van Theory U en Oosterse bewegingskunst.

How to lie with statistics

Door Martien Schriemer, docent Communicatie & onderzoek - ronde 2
Wat zijn betekenisvolle getallen in de wereld van big data? Tips en tricks om door de getallenstroom te zwemmen.

Creatief denken

Door Dave Heuseveldt, alumnus Communicatie - ronde 1
Tijdens deze workshop ontdekt de deelnemer de innovatieve mens in zichzelf. Ieder mens, zonder uitzondering, is van nature creatief. De deelnemers leren op unieke wijze hun probleemoplossend vermogen toepassen om innovatieve ideeën te bedenken. "We bieden onze studenten mogelijkheden om over grenzen te leren denken. We stimuleren daarmee de ontwikkeling van innovatief denken en handelen."

LinkedIn

Door Lize van Tol, docent Communicatie - ronde 1 & 2
In deze workshop krijg je te zien hoe LinkedIn werkt: enerzijds hoe een goed profiel er uit ziet zodat je je online kunt profileren. Anderzijds kijken we naar de zoekfuncties van LinkedIn zodat solliciteren makkelijker wordt. Voor deze workshop is een LinkedIn-account nodig.

21st Story

Door Hans Stavleu, lector Virtuality Driven Learning - ronde 1 & 2
In deze workshop maak je een verhaal uit het dagelijks leven dat zich in 2020 afspeelt. In groepen van drie personen wordt op basis van een set 21ste-eeuwse onderwerpen gewerkt om daarmee je beeld op een overkoepelend thema te construeren. We denken samen kritisch na, zijn creatief, luisteren naar elkaar en gebruiken elkaars kennis.

Patent op talent: ontdek jouw unieke waarde

Door Sven Hogervorst, Dave van Poelgeest en Kimberly Aarts, studenten HRM en Commerciële Economie - ronde 1 & 2
Talent maakt rijk. Deze nieuwe mindset heet Patent op Talent en is ontwikkeld door drie studenten van Hogeschool Leiden die voor hun idee genomineerd zijn voor de landelijke prijs Arbeidsmarkt van morgen. In de voetbal- en muziekindustrie weet men al lang dat talent geld genereert. Met Patent op Talent wordt iedereen gewaardeerd voor wat hem of haar uniek maakt, en genieten organisaties van het allerbeste talent op eenieders vakgebied. In deze workshop richten wij ons op het ontdekken van jouw unieke waarde zodat je optimaal kan deelnemen aan de toekomstige arbeidsmarkt. De arbeidsmarkt van morgen begint vandaag!

Hoe krijg ik de juiste aandacht in de media?

Door Sanne Bredeveld, alumnus Communicatie - ronde 1 & 2
Veel organisaties willen graag dat anderen een gunstig beeld hebben van hun product, dienst of idee. Maar reclame is duur en weinig geloofwaardig. Hoe zorg je dan toch voor goedkope en positieve aandacht, ofwel free publicity? Sanne Bredeveld heeft inmiddels bij twee PR-bureaus ervaring opgedaan en is afgestudeerd op dit onderwerp. Zij brengt de deelnemers van deze workshop de fijne kneepjes van het PR-vak bij.

Mediation

Door Elsbeth Plooij, SJD-alumna afdeling Recht, Helen Wintgens, docent en mediator en Hans Slooijer, senior adviseur-onderzoeker van BMC-advies - ronde 1 & 2
Een model om tot mediation te besluiten: is dat een paradox? In deze workshop zal laat Elsbeth Plooij zien wat de meerwaarde kan zijn van een beslisboom voor het besluiten tot mediation door gemeenten. Ze belicht dit zowel vanuit de invalshoek van de docent als het werkveld. Hierna is er aandacht voor de praktijk van mediation. Aan de hand van verschillende korte rollenspellen krijgt de deelnemer een beeld van hoe mediation in de praktijk kan werken.

Duurzaam ondernemen

Door Marjolein Schut, docent Commerciële Economie, Arne van der Ben, Fleur Kraal en Matthijs Pluimers, minorstudenten Duurzaam Ondernemen - ronde 1 & 2
We staan aan het begin van een revolutie in marketing, waarbij merken worden aangesproken op hun verantwoordelijkheden. Een groeiende groep consumenten kiest voor een duurzame levensstijl en verlangt van het bedrijfsleven dat ze duurzaam en verantwoord geproduceerde producten leveren. Neem deel aan de derde industriële revolutie en maak samen met onze studenten het verschil in de toekomst.

Personal branding: de 'Stairspitch'

Door Dave Heuseveldt, alumnus Communicatie - ronde 2
Jij bent een interessant, spannend en inspirerend mens. Zeker weten! Maar hoe kun je dit overbrengen? Onder begeleiding van Dave leert iedereen zichzelf enthousiast en pakkend introduceren in een kwestie van seconden. Bij deze workshop ga je actief aan de slag onder het motto van écht duurzaam samenwerken.