Management en bedrijf college

Sprekers - Symposium Duurzaam Samenwerken 2014

Op 16 oktober 2014 vond het jaarlijkse symposium Duurzaam Samenwerken van de Faculteit Management & Bedrijf plaats. Dit keer draaide het symposium om '21st Century Skills'. De volgende sprekers waren hier aanwezig.

De workshops en lezingen sluiten aan bij de fashions die beschreven worden in 100+ Management Models. Dat staat per workshop en lezing in het grijs aangegeven.

Fons Trompenaars

Omgaan met culturele dilemma's in de 21e eeuw

In onze globaliserende omgeving werken mensen steeds vaker samen met collega's vanuit verschillende culturele achtergronden. Op het symposium bespreekt Fons Trompenaars met ons welke culturele dilemma's professionals over de hele wereld juist nu bezig houden.

Fons Trompenaars is hoogleraar Cross-Cultural Management aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en heeft meerdere bestsellers over intercultureel management gepubliceerd. Hij is een van de auteurs van het boek van de Kenniskring,  100+ Management Models. Samen met Charles Hampden-Turner adviseert hij internationale organisaties over diversiteit, leiderschap en omgaan met dilemma's, vanuit hun consultancy Trompenaars Hampden-Turner Consulting.  Meer informatie over Fons Trompenaars

Bekijk ook het  optreden van Fons Trompenaars tijdens TEDxAmsterdam (2013).

Piet Hein Coebergh

Hoe communiceer je strategie? - Lessen uit de jaarverslaggeving

Aan de hand van analyses van alle jaarverslagen van beursgenoteerde bedrijven in Nederland sinds 2003 bespreekt Piet Hein Coebergh in zijn lectorale rede de voor- en nadelen van het communiceren van en over (bedrijfs)strategie. In de 21e-eeuwse wereld die om steeds meer informatie vraagt, helpt dit inzicht organisaties hun grenzen aan transparantie te bepalen: wanneer open zijn en wanneer niet? Piet Hein Coebergh is verbonden aan Hogeschool Leiden als docent Communicatie en Lector PR & Social Media.

Meer informatie over Piet Hein Coebergh