Hogeschool Leiden

Over

Thema

Student Alisha over het beroep verpleegkundige

Alisha is vierdejaarsstudent Verpleegkunde en vertelt wat zij zo mooi vindt aan het beroep en het online event 'Verpleegkundig Leiderschap'. 

"Het mooiste dat ik in dit beroep heb meegemaakt, is dat een patiënt een brief naar mij schreef waarin ze mij bedankte."

Alisha | student Opleiding tot Verpleegkundige

"Naast mijn studie werk ik op de corona-unit in het ziekenhuis. Het mooiste van mijn beroep vind ik de combinatie van de medische technische handelingen en de psychische kant. Dat ik soms acuut moet handelen, maar ook dat ik soms naast iemand bij z’n bed ga zitten en iemands hand kan vasthouden en comfort kan bieden wanneer diegene door een hele zware periode gaat. En dat je ook merkt dat je daadwerkelijk wat hebt gedaan en diegene beter hebt doen voelen. Dat is heel mooi om te zien."

Mooiste wat ik heb meegemaakt

"Het mooiste dat ik in dit beroep heb meegemaakt, is dat een patiënt een brief naar mij schreef waarin ze mij bedankte. Ik had een opname van een mevrouw met benauwdheidsklachten, die later kanker bleek te hebben. Ik heb het hele proces met haar meegemaakt. Uiteindelijk werd ze overgeplaatst naar de Oncologieafdeling, maar toch bleef ik haar na mijn dienst bezoeken. Dan bleef ik bij haar zitten en met haar praten en dat deed haar zo goed. Ze werd daar zo blij van. Ze heeft me toen een brief geschreven waarin ze mij bedankte. Ik vond dat zo’n mooi moment omdat ik dit echt vanuit oprechtheid deed."

Dag van de Verpleging

"Ik vind het mooi dat het evenement anderen een stukje inzicht kan bieden in wat het beroep precies inhoudt en wat voor invloed je met dit beroep kan uitoefenen. Ook als je een andere opleiding doet, is het evenement interessant. Misschien zie je tijdens het evenement namelijk iets in de ziekenhuissfeer dat jou aanspreekt en waar jij in jouw beroep iets mee wil gaan doen."

Programma

Bekijk het programma van het online event 'Verpleegkundig Leiderschap' en volg de livestream. Voor deelname aan dit evenement is geen aanmelding nodig. Wie je ook bent, waar je ook bent en wat je ook doet, volg op deze dag de presentaties die jou aanspreken via de livestream.

Foto logo Dag van de Verpleging op 12 mei