Studenten Maatschappelijk Werk en Dienstverlening presenteren

Symposium minor Levenslooppsychologie

Vanaf februari 2016 hebben vijftig studenten zich, in het kader van de minor Levenslooppsychologie, in de verschillende fasen van het leven en belangrijke levensgebeurtenissen en levensbreuken. Op dinsdag 28 juni is de afsluitende bijeenkomst van deze minor.

Deelnemers

Naast de 28 studenten Toegepaste Psychologie namen 22 studenten van andere opleidingen, van binnen en buiten Hogeschool Leiden, deel aan de minor. Het zijn studenten van de lerarenopleidingen Spaans (HvU), Gezondheidszorg en Welzijn (Windesheim), Frans (Fontys) en Omgangskunde (HSL); HBO- Rechten (HSL); Voeding en Diëtiek (HvA); Fysiotherapie (HSL); Verpleegkunde (HSL); Pedagogiek (HZ), Communicatie (Fontys), Creatieve Therapie (HvU), Gezondheidszorg Technologie (Avans), Lifestyle (Fontys), MIC (HvA)en SJD (HSL).

Twaalf projecten

Een belangrijk onderdeel van de minor is het project. Er zijn dit jaar twaalf projecten waaraan is gewerkt. Elk project heeft een externe opdrachtgever en de opdracht was het maken van een product om een beroepsprobleem op te lossen. Op deze afsluitende bijeenkomsten presenteren de studenten hun project met een korte film en het tonen van de beroepsproducten.
Bekijk de projecten

Voor wie?

Naast de docenten en studenten van deze minor Levenslooppsychologie zijn gasten van harte welkom: opdrachtgevers, familie, vrienden, collega’s van de hogeschool en natuurlijk studenten die deze minor gaan volgen in het komend studiejaar. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Hans Te Baerts (minorleider) via te.baerts.h@hsleiden.nl

Het is niet nodig om je van te voren aan te melden.

Programma

Tijd Onderdeel
12.45 - 13.15 uur Ontvangst met koffie/thee
13.15 - 13.30 uur Opening en energizer
13.30 - 15.00 uur Presentatie projecten deel 1
15.00 - 15.30 uur Pauze met koffie/thee
15.30 - 16.30 uur Presentatie projecten deel 2
16.30 - 16.45 uur Pauze
16.45 - 17.15 uur Presentatie projecten deel 3
17.15 - 18.00 uur Afsluiting en borrel

Tijdens de bijeenkomst wordt door Jeanine Stout, docent Toegepaste Psychologie en eigenaar van  So Be It, energizers en cooling downs verzorgd. So Be It is expert op het gebied van stress, overspannenheid en burn-out. Jeanine is gespecialiseerd in het werken met studenten en helpt door lichaamsgerichte oefeningen te bieden. Hierbij staan de thema’s vertrouwen, kracht, grenzen en controle centraal.