Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs

Is de Academische Pabo iets voor jou?

Ben je ambitieus, nieuwsgierig en wil je meehelpen om goed onderwijs te ontwikkelen? Ben je zowel analytisch als praktisch ingesteld? Wil je je graag verdiepen in de ontwikkeling van kinderen en het onderwijs? Dan is de Academische Pabo echt iets voor jou. Academische leerkrachten willen de ontwikkeling van kinderen optimaliseren en zichzelf een leven lang ontwikkelen. Ze zijn nieuwsgierig naar alles wat met leren, ontwikkelen, innoveren, de school en de samenleving te maken heeft en naar de rol die zij daarin kunnen vervullen.

"Het fijne van de Academische Pabo is dat je zowel praktijk als theorie aangeboden krijgt. Zo zie je gelijk of de theorieƫn die je geleerd hebt op de universiteit en de handvatten die je op de pabo krijgt, ook zichtbaar en bruikbaar zijn in je stage. Laatst had ik college op de universiteit over leerproblemen en dyslexie. In mijn stageklas (groep 4) zag ik vlak daarna bij een leerling leerling kenmerken van dyslexie. Ik kon haar toen goed helpen: dat wat ik had geleerd, kon ik nu direct toepassen in de praktijk!"

Ruben Dingemanse, ouderejaars

Kom kijken

Wil je meer weten over de Academische Pabo en beleven hoe het is om in Leiden te studeren? De Academische Pabo biedt verschillende voorlichtingsactiviteiten aan om je te helpen bij je studiekeuze.

Contact

Voor vragen over de opleiding kun je contact opnemen met dr. Marije Groos, teamleider Academische pabo: groos.m@hsleiden.nl