Hogeschool Leiden

Themadag Gedragsverandering

Na het grote succes van afgelopen jaar organiseert het lectoraat Aanpak Jeugdcriminaliteit een nieuwe themadag. Deze keer gaat speciale aandacht uit naar het onderwerp ‘gedragsverandering’ binnen de integrale aanpak en we gaan dat ook weer op een bijzondere manier aanpakken.

Voor wie?

Alle professionals binnen de integrale aanpak van overlast en jeugdcriminaliteit, studenten, docenten, onderzoekers en overige geïnteresseerden.

Aanmelden

In verband met grote belangstelling voor de themadag is het niet meer mogelijk om je nog aan te melden.

Programma

Deze inspirerende bijeenkomst staat volledig in het teken van de nieuwste ontwikkelingen met betrekking tot de aanpak van overlast en jeugdcriminaliteit. Vanaf 17:00 uur wordt de themadag afgesloten met een festival, informatiemarkt en ruime gelegenheid tot netwerken onder het genot van een hapje en een drankje.

Tijd Onderdeel
12:00 - 13:00 uur Inloop met lichte lunch
13:00 - 13:10 uur Opening
13:10 - 14:00 uur  Plenaire lezing Jan Dirk de Jong en Jeroen van den Broek
14:00 - 14:30 uur Pauze
14:30 - 15:30 uur Ronde 1 - diverse presentaties en attracties
15:30 - 16:00 uur  Pauze
16:00 - 17:00 uur Ronde 2 - diverse presentaties en attracties
17:00 - 19:00 uur Food & Netwerk festival

Invulling programma

Tijdens de themadag brengen we het onderwerp gedragsverandering op een bijzondere wijze. Het kader is… het Sprookjesbos van de Efteling. Aan de hand van een praktijkervaringen van professionals, studenten, docenten en onderzoekers die gekoppeld zijn aan het lectoraat, steken we een verhaal in een modern jasje. Welk verhaal verklappen we uiteraard nog niet!  Het programma bestaat uit zeven attracties die je in groepen doorloopt. Hoe de attracties precies zijn vormgegeven en welke ervaringen jullie daarbij zullen opdoen en delen, blijft ook nog een verrassing.

Lees meer over het thema gedragsverandering

Om alvast een tipje van de sluier op te lichten, verklappen we wel alvast wie deze 7 belevenissen gaan inrichten:

  1. Mette van Duin (het Passionado Netwerk, ondersteund door het Ministerie van Justitie en Veiligheid)
  2. Marc Berghs (Sfeerkeepers)
  3. Samuel Reiziger (ITB/Jeugd- en gezinshulpverlener)
  4. Mathijs Zwinkels (Universiteit van de Straat)
  5. Jeroen van den Broek (Partner in Crime/Jongerenwerk op Zuid)
  6. Tomer Kedar en Lise-Lotte Geutjes (lectoraat Diversiteit, Hogeschool Leiden)
  7. Adriaan Denkers en Jan Dirk de Jong (lectoraat Aanpak Jeugdcriminaliteit, Hogeschool Leiden)

Nadat iedereen de zeven attracties heeft meegemaakt en inspiratie heeft opgedaan, is het zaak dat iedereen direct doorgaat naar het feestje dat we hebben ingericht om daar de ervaringen onderling met elkaar te delen. We maken er een kleinschalig foodfestival van met bijzondere hapjes en aangekleed met informatie-stands waar nog meer te beleven valt: o.a. van het Passionado Netwerk, de Sfeerkeepers, de Universiteit van de Straat en Jongerenwerk op Zuid. Verder zijn er onderzoekspresentaties van scriptiestudenten over straatcultuur en verbondenheid in het werkveld, en van de lectoraten Diversiteit, LVB en Jeugdcriminaliteit, Transformaties in de Zorg voor Jeugd, Residentiële Jeugdzorg, Ouderschap en Ouderbegeleiding en Sociale Innovatie en Ondernemerschap. Zo sluiten we af met een interessante, smakelijke en bovenal sfeervolle netwerkbijeenkomst!

Kennisuitwisseling na de themadag

Op de themadag zelf ontvangt u als terugkoppeling na afloop een handout met extra informatie over de attracties en komt online content beschikbaar via het Passionado Netwerk. Ook sturen we na enkele weken nog een verslag van de bijeenkomst vanuit het lectoraat met de verzamelde inzichten op basis van jullie eigen ervaringen.

Vragen?

Heb je vragen over de themadag over gedragsverandering, dan kun je contact opnemen met Monique Terwindt via terwindt.m@hsleiden.nl.