Hogeschool Leiden

Themadag Aanpak Jeugdcriminaliteit: Beter verbonden?

De nadruk ligt op de ervaringen in de uitvoering, zowel bij de vakmensen op straatniveau als van de professionals die zich meer inzetten binnen onze systeemwereld. Veel aandacht gaat naar recente inzichten op het gebied van ‘verbondenheid’ binnen de integrale aanpak. Zowel in de werkrelatie tussen jeugd en professionals, als in de samenwerking tussen professionals onderling (en hun achterliggende organisaties).

Deze inzichten komen voort uit onze onderzoeksactiviteiten van de afgelopen jaren in diverse gemeenten. Vandaar dat de jongeren en professionals uit al die gemeenten deze dag centraal staan: zij zijn bij uitstek dé ervaringsdeskundigen om hun praktijkgerichte kennis met ons te delen. Uiteraard is daarbij veel ruimte ingebouwd voor reacties, discussies en reflectie.

Het belooft in ieder geval een inspirerende bijeenkomst te worden vol nieuwe en praktische inzichten voor al die professionals die dagelijks bezig zijn met overlast en jeugdcriminaliteit vanuit het sociale of het veiligheidsdomein.