Opleiding tot Verpleegkundige

Opleiding tot Verpleegkundige / Bachelor of Nursing

Als verpleegkundige met een hbo-opleiding ben jij de spil in de zorg aan patiënten. Je hebt contact met andere zorgverleners zoals artsen, fysiotherapeuten, maatschappelijk werkers, en natuurlijk met de patiënt en diens familie. Het beroep stelt behoorlijk hoge eisen aan je, zoals een dienstverlenende instelling, zelfstandigheid, stabiliteit, flexibiliteit en sociale vaardigheden. Bij Hogeschool Leiden kun je de Opleiding tot Verpleegkundige volgen in een voltijd- of een duale variant.

Iets voor jou?

Je bent geboeid door het functioneren van het menselijk lichaam én in het omgaan met mensen. Zorgen voor mensen ligt in je aard. Je volgt de discussies over de gezondheidszorg en je hebt een goed ontwikkeld verantwoordelijkheidsgevoel, een kritische, open instelling en een actieve inslag.

Iets voor jou

Carrière en toekomst

Na de opleiding ben je verpleegkundige op het hoogste niveau en krijgt later een verantwoordelijke functie, bijvoorbeeld bij algemene of psychiatrische ziekenhuizen, thuis-, ouderen- of gehandicaptenzorg. Ook gevangenissen, ambulances of verslavingszorg zijn mogelijke werkgevers.

Toekomstmogelijkheden

Opbouw studie

Uitgangspunt voor de opleiding is dat je leert wat je als hbo-verpleegkundige in de praktijk moet kennen en kunnen. Het programma is samen met het werkveld gemaakt en daardoor goed op de praktijk toegesneden. Tijdens de opleiding maak je uitgebreid kennis met de praktijk. Zo ervaar je zelf welke kennis en vaardigheden nodig zijn.

Bekijk de opbouw