Academische Pabo

Academische Pabo/Bachelor of Science/Bachelor of Education

De Academische Pabo is een combinatie van de bacheloropleiding Leraar Basisonderwijs (pabo) en de bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen. Je ontwikkelt je tot een vakkundige basisschoolleraar en doet daarnaast ook wetenschappelijke kennis op over kinderen, opvoeding en onderwijs. Het is een combinatie van praktijk en theorie, een professionele en een academische bacheloropleiding ineen.

Iets voor jou?

Wil je werken in het basisonderwijs en meer weten over opvoeding en onderwijs? Ben je analytisch én praktisch ingesteld? Wil je meehelpen om goed onderwijs te ontwikkelen en zie je niet op tegen hard werken? Dan is deze gecombineerde studie iets voor jou.


Iets voor jou

Carrière en toekomst

Met de Academische Pabo kun je direct aan het werk in het basisonderwijs, hier kunnen ze je goed gebruiken. Maar mocht je toe zijn aan meer verdieping, dan kun je ook nog een masteropleiding volgen.

Toekomstmogelijkheden

Opbouw studie

Je volgt zowel aan de hogeschool als aan de universiteit vakken. Vanaf het eerste tot en met het laatste jaar loop je stage, je staat dus meteen voor de klas. Ook doe je academische vaardigheden op.

Bekijk de opbouw